Sporthuset

Nytt avsnitt varje torsdag


Sporthuset är en annorlunda sportpodd. Här diskuterar Jens Fjellström, Lasse Granqvist och Tommy Åström originella infallsvinklar på aktuella och tidlösa idrottshändelser blandat med både personlighet och humor. Produceras av House of Sports.

Sporthuset #41 - ”Rekord i kvartssamtal”

Det är dags för utvecklingssamtal i Sporthuset. Jens förbereder och laddar för EM tillsammans med Lasse. Tommy kärleksbombar ännu en motorsport och självklart diskuteras det kring Zlatans framtid.

Ladda ner MP3

Sporthuset #40 - ”Alm kör sitt race nu”

Om att AIK:s tränare Andreas Alm har förändrats till det bättre, att hockey-VM är en succé på alla fronter förutom spelmässigt och att det ibland är bra att ha lite pengar.

Ladda ner MP3

Sporthuset #39 - "Riv upp skiten"

Dags att ta tillbaka beslutet om att fotbolls-VM ska spelas i Qatar. Tommy ifrågasätter SOK:s uttagningsmetoder.  Och så ger en motorexpert alla svar vi behöver!

Ladda ner MP3

Sporthuset #38 - "Förlåt mig Jönköpings Södra"

Jens ber om ursäkt till nykomlingen, Lasse tror att det är en konstig känsla i Skellefteå just nu och Tommy hittar på en hästtävling.

Ladda ner MP3

Sporthuset #37 - "Ekonomisk dopning, själlöst och fel"

Svenskt KHL-lag kan dubbla spelarlönerna, rekordjämn allsvenska och en hel del trams.

Ladda ner MP3

Sporthuset #36 - "Aldrig hata, bara älska"

Zlatans affärssinne, idrottens "bortaspöke" och ett högljutt "SKANDAL". Och så om Glenn Hyséns egentliga favoritlag i England.

Ladda ner MP3

Sporthuset #35 - "Det är morsornas år i år"

Jens, Lasse och Tommy pratar Leksand, hockeykultur och en eventuell stämning av Trafikverket. Men på något sätt handlar allt ändå om Östersunds allsvenska debut.

Ladda ner MP3

Sporthuset #34 - "Jensa Fjellström går på vatten!"

Lasse älskar vattenskidor, men får hicka av fotbollslandslagets försvarsspel. Jens tar ut sin EM-startelva och Tommy medietränar SHL-tränare.

Ladda ner MP3

Sporthuset #33 - "Åh nej, Janne Ferm har med sig chips!"

Vi följer upp J-Södra-härvan, Jens går på djupet med konstsim och vår lyssnare Freddy hyllar de mest utskällda idrottsutövarna.

Ladda ner MP3

Sporthuset #32 - "Smålands Berlusconi"

Småland har fått sin egen Berlusconi, Jens kidnappar Tommys kärleksbombning och Lasse ger det mest ospecificerade musiktips ni någonsin hört.

Ladda ner MP3

Sporthuset #31 - "Grattis Osten och Luleå"

Lasse gratulerar Luleås sportchef till den stora spelarbudgeten, Tommy dissekerar Sjarapovas dopningsbrott och Jens vill se tillfälligt konstgräs på Gamla Ullevi.

Ladda ner MP3

Sporthuset #30 - "Det kränkta riket"

Om Abeba Aregawis dopningsprov, Frankfurts fruktansvärda flygplats och möjligheten att utdela elstötar på gym.

Ladda ner MP3

Sporthuset #29 - "Tidernas mest prestigefyllda bordshockeymatch"

Inget är som vanligt. Och ändå är allt precis likadant. Lennart Johansson får upprättelse, kärleksbombningarna är trefaldiga och en legendar tar hem ”den mest prestigefyllda bordshockeyturneringen genom tiderna”.

Ladda ner MP3

Sporthuset #28 - "Skattebetalare Granqvist"

"Lasse är en arg skattebetalare och uppmanar regeringen att agera. Kan Svansjön rädda Östersund i Allsvenskan? En vecka kvar till världens dyraste bordshockeymatch."

Ladda ner MP3

Sporthuset #27 - "Telefonsupportern"

Vem ska tända OS-elden i Stockholm? Varför ska du börja supporta Rögle? Och vem går in med tio miljoner i ett svenskt damfotbollslag?

Ladda ner MP3

Sporthuset #26 - "Konsten att kasta kaffe"

Varför skickar Sverige en kille från Australien till kaffe-VM i Dublin? Vad blir Erik Hamréns eftermäle? Och hur lägger Tommy upp taktiken inför en promenad med sex hundar?

Ladda ner MP3

Sporthuset #25 - "Längdskidåkning större än Zlatan - Välkommen till Sverige"

Anledningen till att Zlatan inte prisades på Idrottsgalan? Tommy vet. Men varför gråter Jens? Och varför skäller Lasse ut alla twittrare?

Ladda ner MP3

Sporthuset #24 - "Golf är underbart"

Kärleken flödar över golfsporten. Tommy imponeras av den svåra tekniken, Jens av de psykiska påfrestningarna och Lasse av den goda maten på golfklubbarna.

Ladda ner MP3

Sporthuset #23 - "Blåtomtarna mot rödtomtarna"

Varför blir 2016 Forsbergs, Jacks och Sagnias år? Vad kan bandyn lära resten av världen? Och är CHL ett omöjligt projekt?

Ladda ner MP3

Sporthuset #22 - "Radetzkymarschen"

Tommy minns tillbaka på sin första årskrönika, Jens har hårdbevakat ungdoms-SM i curling och Lasse kommer direkt från ett hemligt möte om bordshockey på 10000 meters höjd.

Ladda ner MP3

Sporthuset #21 - "Gott nytt år"

Vi blickar bakåt på sporthusetsäsongen och framåt mot ett idrottsår med både OS och fotbolls-EM. Bland annat återupplever vi vårt komplicerade förhållande till herrlandslagets höst. Och påminner om svårigheterna med kärleksbombning.

Ladda ner MP3

Sporthuset #20 - "Mycket sumo för pengarna"

Ett snötäckt Sporthuset firar jul genom att blicka tillbaka på sportåret 2015, sammanfatta Musikhjälpen-succén och djupdyka i sumobrottning.

Ladda ner MP3

Sporthuset #19 - ”Helgen är förstörd”

Jens vill att Sverige ska inspireras av Belgien, Tommy tycker att ungdomshockeyn ska slopa tabellerna och Lasse levererar lösningen på Fifas problem.

Ladda ner MP3

Sporthuset #18 - ”Säger nån emot så får ni spö”

Om att göra snygga avslut, Basketsveriges lysande framtid och Olof Lundhs integritet. Dessutom skrivs poddhistoria. Men varför nynnar alla i studion på signaturen till Bamse?

Ladda ner MP3

Sporthuset #17 - "Attackerad av Gåsmamman"

Är bragdjuryn felkonstruerad? Vem är Gåsmamman? Och varför får inte Claes Elfsberg behålla jobbet?

Ladda ner MP3

Sporthuset #16 - ”Vem kan ro utan åror?”

Vem är störst av Björn Borg och Zlatan Ibrahimovic? Vad kan rädda Leksands IF och Karlskrona HK? Vem kan ro utan åror?

Ladda ner MP3

Sporthuset #15 - ”Med revansch som drivkraft”

Stort jubel i studion över EM-biljetten till sommaren 2016. Jens hyllar ”vi ska visa dem”-mentaliteten mot Danmark, Tommy berättar sagan om tresteg och Lasse vill att kulturministern ringer upp public service-företagen.

Ladda ner MP3

Sporthuset #14 - "Kiosken, Nacka och rena ryssar"

Jens minns sina matcher med Zlatan i MFF. Hur påverkar friidrottsskandalen Rio-OS? Och vad är skillnaden på Nacka och Lillstöveln?

Ladda ner MP3

Sporthuset #13 - "Guld, medaljer och fintande gubbar"

Vilken tatuering funderar Jens Fjellström på att göra? Varför vill Tommy Åström ge Johan Oremo ett pris? Och har någon någonsin älskat en sport så som Lasse Granqvist älskar handboll?

Ladda ner MP3

Sporthuset #12 - "Utmana aldrig fotbollsguden"

Vilka vinner allsvenskan? Var borde Blåvitt spela sin match? Vilka vinner "Allsvensk turist"? Och varför blev Tommy och Lasse osams under OS i Sydney?

Ladda ner MP3

Sporthuset #11 - "En halvtreds/halvtreds-match"

Vad är skillnaden mellan judo och ju-jutsu, filmning och förstärkning, artistisk och rytmisk gymnastik, dansk och svensk fotboll samt Scandic och andra hotellkedjor?

Ladda ner MP3

Sporthuset #10 - "Snart skiter Poseidon"

Om IFK Göteborgs inmarsch, partiledarna som borde gå i retorikkurs hos Niklas Wikegård och den stora lapp-protesten.

Ladda ner MP3

Sporthuset #9 - "Det hör hemma på cirkus"

Hamrén gör en Hareide, Lasse sätter sig in i voltige-hästarnas vardag och Beach Boys låttexter får sig en känga.

Ladda ner MP3

Sporthuset #8 - "Ett hån mot samtiden"

Tjusningen med derby, problemet med Friends Arena, kärleken till curling samt kopparstölder och prostitution på dåtidens Kungsholmen.

Ladda ner MP3

Sporthuset #7 - "Bengaler och pyjamasbrottning"

Sätt dit bengalkastarna som orsakade skandalen på Gamla Ullevi. Dessutom: anledningar att besöka Borås Arena, tankar om dopning inom elitfotbollen, Lasses misslyckade försök att älska judo och Jens recension av Fantomen på operan.

Ladda ner MP3

Sporthuset #6 - "Blekinges svar på Falkenberg"

Är Karlskrona HK hockeyns Falkenbergs FF? Jens tror det. Kan KHK överraska? Tommy tror det. Älskar Lasse judo? Nej, inte ännu. Dessutom spelar en vek Sudden en viktig roll.

Ladda ner MP3

Sporthuset #5 - "Vår nästa förbundskapten"

 

Vem ska ta över efter Erik Hamrén? Hur stort är fiaskot om Sverige inte går till EM? Hur smakar ÖIS och varför är rugby världens bästa sport?

Ladda ner MP3

Sporthuset #4 - "Regalskeppet Vasa"

Jens har fått en svärson, Tommy är stupfull och Lasse älskar segling eftersom Regalskeppet Vasa sjönk på sin jungfrufärd. Typ.

Ladda ner MP3

Sporthuset #3 - "Tommy the Tiger - direkt från Kina"

 

Tommy är i Kina, instängd bakom brandväggar med falska sedlar på fickan. Jens har inget pass men många tankar om baskisk mat och hockeyn i Västerbotten.

Ladda ner MP3

Sporthuset #2 - "Mads Mikkelsen - stabbig target player?"

Lasse har fått en hashtag, Tommy leker Nostradamus och Jens har en ny kärlek, som är adlad och heter som det han sitter på. Och Mads Mikkelsen envisas med att dyka upp.

Ladda ner MP3

Sporthuset #1 – ”Start spreading the news”

Inflyttningsfest i Sporthuset. Är Hasse Backe vår nästa statsminister? Vart bör Zlatan Ibrahimovic flytta? Bör prispallar byggas om? Varför är Tommy trött på medaljer och varför är längdskidåkning världens bästa sport?

Ladda ner MP3

Trailer Sporthuset

Ladda ner MP3