Sporthuset

Nytt avsnitt varje torsdag


Sporthuset är podcasten där prisbelönte tv- och radiojournalisten Tommy Åström, tillsammans med en panel av sportprofiler, bjuder på unika infallsvinklar. Med personliga åsikter, fakta och humor diskuteras aktuella och tidlösa idrottshändelser. Alltid på torsdagar.

Sporthuset #145 - "VAR är framtiden"

Är de felaktiga besluten inom fotbollen borta nu i och med videogranskningen under matcherna i fotbolls-VM? Kommer Sverige gå vidare från gruppen efter premiärvinsten? Hur går det för Uwe i Malmö? Och så är det premiär för en ny typ av kärleksbombning där en dansk skandal är först ut.

Ladda ner MP3

Sporthuset #144 - "Stå upp, vi är gul och blå"

Äntligen börjar fotbolls-VM, men vilka kommer egentligen att vinna? Debatten om konstgräs går vidare. Hur blir Jens roll i Malmö FF med en ny tränare? Vilka är de mest spännande nyförvärven i SHL till nästa säsong? Och så dras en lapp ur den nya lådan!

Ladda ner MP3

Sporthuset #143 - "Ciao ciao Italia"

Hur har italienska medier hanterat förlusten mot Sverige i kvalet till VM och vad tycker de om att Zlatans höst? Jennifer Wegerup berättar om hur snacket går i Italien. Ska alla journalister stanna hemma för att fotbolls-VM spelas i Ryssland? Och så kärleksbombas softboll.

Ladda ner MP3

Sporthuset #142 - "Olika är bra"

Hur är mångfalden i de svenska landslagen i fotboll? Varför lyckas de inte hela vägen till toppen? Är framtidsutsikterna lovande för svensk friidrott framöver? Hur kommer finalerna i ishockey och basket att sluta borta i USA? Och så kärleksbombas Rolf-Göran Bengtsson. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #141 - "Alla älskar Arne"

Vi börjar laddar upp inför fotbolls-VM ihop med Oscar Hiljemark om läget efter säsongen samt hur de ska lyckas i VM. Hur mår Jens i Malmö efter den turbulenta tid som varit? Och så hör vi med en av tidernas största svenska tv-profil, Arne Hegerfors, om tiden som kommentator, och som även blir kärleksbombad av Thomas.

Ladda ner MP3

Sporthuset #140 - "Du går aldrig ensam"

"You'll never walk alone" sjunger fansen på Anfield i Liverpool, arenan som är en av de äldsta i världen kärleksbombas. Skulle röstningsproceduren i Eurovision bli ännu mer spännande om den kommenterades av sportkommentatorer? Och vad var bra med Magnus Pehrssons agerande när han fick sparken av Malmö FF? 

Ladda ner MP3

Sporthuset #139 - "Medelålders mäns Mallis"

Ska man ändra antalet lag i ishockey-VM för att turneringen ska hålla bättre kvalité? Hur ska man utveckla friidrotten för att öka intresset, genom en tävling i löpning med fallskärm kanske? Och så kärleksbombas innebandy med hjälp av en före detta förbundskapten. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #138 - "Otillbörligt beteende"

Kan Allsvenskan i fotboll ha egna regler för filmningar? Hur står det egentligen till i Malmö FF efter inledningen på säsongen? Närmar det sig en världsliga i fotboll? Lasse lackar ur igen och så kärleksbombas en av svensk hockeys största genom tiderna.

Ladda ner MP3

Sporthuset #137 - "Kläm åt filmarna"

Var går gränsen mellan filmningar och förstärkningar inom idrotten? Hur skulle Skellefteå ha spelat för att vinna mot Växjö i SM-finalen i ishockey? Hur går det med för Thomas med 16 weeks of hell? Och så kärleksbombas en av basketens största spelare genom alla tider. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #136 - "Snabba cash till VM"

Ständiga frågan, kommer Zlatan spela VM i sommar eller inte? Kanske borde hans nya kollega vara med och peppa laget? Hur ska vinnaren av Damallsvenskan få en liknande segerbonus som herrarna? Och så kärleksbombas en simmare med skostorlek 52. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #135 - "Tio myter om träning"

Är det effektivare att träna innan frukost och blir man starkare av proteinpulver? Varför har Djurgården lyckats så bra i SHL denna säsong? Är Formel 1 en av världens mest orättvisa sporter? Och så kärleksbombas en av de bästa boxarna genom tiderna, Mike Tyson. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #134 - "Här är ditt liv"

Sporthuset minns tillbaka till första programmet av "Här är ditt liv" med Sven Tumba. Kommer Zlatan tillbaka till landslaget och är den viktiga påsen stickad eller virkad? Och så kärleksbombas Tumba. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #133 - "Lat och bekväm"

Vill man uppfattas som lat eller bekväm? Hur ska man gå till väga för att minska antalet hjärnskakningar i SHL? Varför är det så många utländska spelare i SDHL? Hur exakt ska man följa regelboken inom olika idrotter? Och så kärleksbombas "Gigi" Buffon. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #132 - "Konsten att kommentera"

Hur blir man en bra kommentator? Tommy och Lasse förklarar och går igenom hur man ska tänka hemma hos Elias, vinnaren i tävlingen TV-minnet. Vem vinner Allsvenskan 2018? Och så är den viktiga lådan nu ett minne blott, vad kommer att ersätta den? 

Ladda ner MP3

Sporthuset #131 - "Sport eller idrott?"

Vad är sport och vad är idrott? Varför förknippas känslor inom idrotten oftast med bråk och fula tag? Viktiga lådans framtid är fortfarande osäker. Och så kärleksbombas Serena Williams. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #130 - "Fantastiskt eller inte"

Varför används ordet fantastiskt så mycket i olika radio och tv-sändningar? Ska man släppa rättigheterna till de stora ligorna fria för att öka intresset? Är det slut med den viktiga lådan framöver? Och så kärleksbombas Flo-Jo.

Ladda ner MP3

Sporthuset #129 - "Hockeytombola"

Varför förlorade Tre Kronor kvartsfinalen mot Tyskland i OS? Och hur var OS i övrigt? Vi ringer även upp vinnaren i tävlingen TV-minnet. Thomas Johansson berättar om sin situation i Djurgården. Och så kärleksbombas en succétränare från OS.

Ladda ner MP3

Sporthuset #128 - "Hur känns det inte?"

Varför är frågan "Hur känns det inte?" svår att svara på? Hur ska man få damhockeyn att lyfta? Lasse pudlar om att Arsenal skulle varit drömlottning för Östersund. Vinnaren i tävlingen TV-minnet utses. Och vad händer med kärleksbomningen? 

Ladda ner MP3

Sporthuset #127 - "Finns inte på världskartan"

Hur ska den perfekta kommentatorn låta, lugn eller engagerad? Tommy listar topp tre upplevelser kommentatorsmässigt från OS så här långt. Vad händer egentligen med den viktiga lådan? Och så kärleksbombas det sista TV-minnet, Tomas Gustafson.  

Ladda ner MP3

Sporthuset #126 - "OL floka"

För att värma de aktiva och publik under OS i Lillehammer 1994 krävdes OL floka-rörelser(?). Hur mycket kostade en reklamspot på 30 sekunder under årets Super Bowl? Kommer OS föra Syd- och Nordkorea närmare varandra eller är det bara ett spel för gallerierna? Och så kärleksbombas OS-guldet i ishockey i Lillehammer 1994. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #125 - "Tv-minnet"

Vilket är ditt bästa TV-minne? Tävla om ett fint pris från Panasonic. Thomas pudlar om filmningar inom ishockeyn. Är det rätt att den som är bäst inom sin sport i Sverige inte är akutell för OS?  Och så kärleksbombas två klassiska OS-ögonblick.

Ladda ner MP3

Sporthuset #124 - "Om du vill bli bäst"

För att att bli bäst inom en idrott kan du inte bara följa andra, utan våga gå en egen väg. Är handboll en tuff sport? Tommy testar en karriär som speakerröst och Jens kärleksbombar Earvin "Magic" Johnson. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #123 - "Börjes visdom"

"Om man lovar någonting måste man stå för det" tycker Börje Andersson-Junkka, andretränare i Parkalombolo IK under Idrottsgalan. Hur ska de allsvenska klubbarna agera för att serien inte ska vara avgjord efter halva säsongen? Och vad händer egentligen med kärleksbombningen? 

Ladda ner MP3

Sporthuset #122 - "Anfall är bästa försvar"

Vad är viktigast, defensiven eller offensiven? Hur kan man utveckla lån av spelare inom fotbollen och ishockeyn? Vilka favoritställen har panelen i Sverige, efter många resor? Och så kärleksbombas en individuell längdskidåkare som fick hjälp av sina landslagsåkare under OS 2010 i Vancouver.  

Ladda ner MP3

Sporthuset #121 - "Måste förändras"

Längdskidåkning är populärt i de nordiska länderna, men hur ska man få intresset att öka i södra Europa? Vad hände med Lasses bagage på vägen till Buffalo egentligen? Och så kärleksbombas Globen som invigdes 1989.

Ladda ner MP3

Sporthuset #120 - "Ge oss 2018"

Blickarna riktas mot 2018 i Sporthuset. Ett år där bland annat vinter-OS och fotbolls-VM stundar. Alla panelmedlemmar berättar om sina bästa minnesbilder från året som gått. Och så önskar Sporthuset ett Gott Nytt År!

Ladda ner MP3

Trailer Sporthuset

Ladda ner MP3

Sporthuset #119 - "Offside i Ryssland"

Varför blir det alltid offside i Ryssland? Hur gick det egentligen till när Sverige förlorade mot Tjeckien i Baltika Cup 2001 genom en slantsingling? Är det för mycket filmningar i svensk hockey? Hur kommer SHL's nya TV-avtal påverka Hockeyallsvenskan? Och så kärleksbombas Thomas Fogdö.

Ladda ner MP3

Sporthuset #118 - "Plöj raka fåror"

Varför måste spelare inom olika idrotter filma till sig fördel? Är det Östersund eller Arsenal som fick en mardrömslottning i sextondelsfinalen i Europa League? Varför lägger man fokus på ålder istället för prestation? Och så kärleksbombas Südtribüne i Dortmund. 

 

Ladda ner MP3

Sporthuset #117 - "Bragdbryderier"

Hur resonerade bragdjuryn när Sarah Sjöström tilldelades bragdguldet? Anders Lindblad, sekreterare i Bragdnämnden berättar. Vad händer med ryska idrottare i OS, och i andra tävlingar? Och så kärleksbombas "Skönheten mot odjuret".

Ladda ner MP3

Sporthuset #116 - "Pling i rutan"

Historisk återblick i Sporthuset när tv-programmet Tipsextra kärleksbombas. Vad har Skottland och Kanada gemensamt? Vem kommer att tända elden i vinter-OS i Sydkorea 2018? Och så berättar Jens om när han mötte Pelé. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #115 - "Guldbollar"

Efter tio guldbollar i rad till Zlatan, gick priset nu till Andreas Granqvist. Rätt eller fel? Världsfotbollens mest prisade spelare, Leo Messi, kärleksbombas. Och sportchefen i Djurgården Hockey om upproret i Hockeysverige från sex fd storklubbar. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #114 - "Janne håller rent"

Är det självklart att Sveriges förbundskapten städade omklädningsrummet efter segern mot Italien? Och hur stor är segern prestationsmässigt? Gör Sveriges damlandslag i fotboll rätt som hotar med att bojkotta Fotbollsgalan för att de vill ha bättre villkor? Och så kärleksbombas Håkan Carlqvist. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #113 - "Busternostalgi"

Nostalgitripp i Sporthuset med hjälp av tidningen Buster. Vad snackade Jens och Zlatan om när han delade ut pokalen till Malmö? Hur ful är Larkings tackling i CHL? Har Sverige någon chans mot Italien i playoff till VM? Och så kärleksbombas "Sid the Kid".

Ladda ner MP3

Sporthuset #112 - "Originalet"

Jens, Lasse och Tommy är samlade i Sporthuset igen. Höll Allsvenskan de förväntningar som fanns inför säsongen? Vad har hemliga lådan varit med om för äventyr och vad innehåller egentligen en Pajala Sunrise? Och så kärleksbombas Charlotte Kalla. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #111 - "Helt absurt"

Viktiga kampanjen #metoo som bland annat uppmärksammar sexuella trakasserier lyfts fram även i #Sporthuset. Fokuserar spelet i svensk ishockey mer på statistik och taktik än känslor och duktiga lirare? Och så kärkekbombas en antihjälte från OS 1988. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #110 - "Hamburgerapp"

Vad kan SHL-klubbarna göra för locka mer publik till sina matcher? Vi gratulerar Jens som nybliven svensk mästare för andra gången på 15 månader, och samtidigt spår hur det kommer att gå för Sverige mot Italien i playoff till VM. Och så kärleksbombas en svensk fotbollstränare som nästan blivit president i ett annat land tack vare sin framgång. 

 

Ladda ner MP3

Sporthuset #109 - "Åtta f***ing noll"

Sveriges fotbollslandslag är klart för playoff till VM i Ryssland, men vilka vill vi helst möta? Varför är det så låga publiksiffror i SHL, vad kan man göra åt det? Och så kärleksbombas en ishockeyspelare som nästan hela världen kände till 1989. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #108 - "Kärlek till Anna"

Fortsatt glädje blandat med allvar i Sporthuset. Vem är den mest vältränade idrottaren i världen? Hur kommer den nya fotbollsturneringen Nations League att gå till? Och så blir det en känslosam kärleksbombning. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #107 - "Run of Hope"

Spring eller gå för en god sak! Lisa Nordén gästar och berättar om Vitamin Well Run for Hope, ett välgörenhetslopp för Barncancerfonden. Samt hur nära hon var guldet i OS i London 2012. Hur kan man få supportar att sluta uppträda dåligt under matcher? Kan en spelare som blivit utkastad från ett flygplan stoppa Östersunds framgångssaga? Och så kärleksbombar Lasse de legendariska skidåkarna Wassberg & Svan.

Ladda ner MP3

Sporthuset #106 - "Världsmästare"

Vem är bäst i världen i fotboll om man skulle räkna som boxningen gör med titelmatcher? Är storhetstiden för spansk fotboll i Champions League över? Vad har Jens tappat bort den här gången? Och så kärleksbombas Steven Bradburys OS-guld i short track.

Ladda ner MP3

Sporthuset #105 - "Ta rak backhand!"

Vi går igenom storhetstiden för svensk tennis. Hur mycket kostar en fika med Lasse? Miro och Lasse märker att de har något gemensamt. Hur många lag kan egentligen vinna hela SHL? Och vad händer med lådan, finns den kvar? 

Ladda ner MP3

Sporthuset #104 - "22 miljoner i månaden"

Borde lagen i de europeiska fotbollsligorna straffas vid för höga övergångssummor? Kan en ny boxningsturnering förenkla upplägget för publiken? Är det sista veckan med lådan? Och även denna vecka så kärleksbombas ett viktig ämne.

Ladda ner MP3

Sporthuset #103 - "Viktig låda"

Lådan är viktigare än någonsin i Sporthuset. Varför anses det konstigt att en kvinna tränar ett herrlag? Hur kommer det sig att en ishockeyspelare kan bli avstängd i en liga men spela i en annan? Och vad är det egentligen som gjort att Österstund nått gruppspelet i Europa League? 

Ladda ner MP3

Sporthuset #102 - "VM i ålning"

Kan VM i ålning vara en framtida sport? Domen mot Therese Johaug diskuteras med experthjälp. Hur ska man träna för att vinna? Och så är kärleksbombningen tillbaka, KLM-kedjan hyllas. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #101 - "Var är mållinjen?"

Sporthuset är tillbaka med nya infallsvinklar! Varför känns mållinjen så långt bort i vissa lägen? Friidrotts-VM summeras med hjälp av en expert och så diskuteras olika regler än en gång.

Ladda ner MP3

Sporthuset #100 - "Hundra torsdagar"

Jubileumsavsnitt efter hundra torsdagar i rad med Sporthuset. Det firas med tårta och tillbakablickar om bland annat Zlatan, elstötar och segling. Och så bjuds det på fem olika kärleksbombningar. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #99 - "Work work work"

Hur låter svenska hejaramsor översatta till engelska? Är det självklart att unga ishockeyspelare blir framgångsrika i NHL bara för att de går högt i draften? Och så kärleksbombas en före detta nationalarena. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #98 - "Regler är till för idioter"

 

Hur fungerar den nya tekniken i fotbollen, kan det bli helt rättvist med nya hjälpmedel? Äntligen lackar Lasse igen, "Eine gåva" räcks över live i podstudion, och så kärleksbombas en person som utfört en bragd i skidspåret. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #97 - "Den studsar in i mål!"

Hör hur Lasse skulle kommenterat Sveriges mål i slutsekunderna mot Frankrike i VM-kvalet i fotboll. Ska Zlatan göra comeback i landslaget eller inte? Och så kärleksbombas Pelle Lindbergh, med viss hjälp. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #96 - "Blottad"

Hur ska man straffa en manlig spelare som klär av sig naken framför en kvinnlig reporter i samband med en intervju? Varför är det inte okej att uttrycka vad man vill på Twitter? Lasse har skaffat en ny kaffemaskin. Och så kärleksbombas Anja.

Ladda ner MP3

Sporthuset #95 - "Kungen av Rom"

Nu har Totti spelat sin sista match för Roma, varför är det ovanligt att stanna i samma klubb hela karriären? Hur ska svensk hockey utvecklas, genom att skrota HockeyAllsvenskan? Och så kärleksbombas Copiad, en av de bästa svenska travhästarna genom tiderna.  

Ladda ner MP3

Sporthuset #94 - "Lasse Hackspett"

Lasse förklarar skillnaden mellan att referera i radio och i tv. Behöver framtida kommentatorer utbildas eller klarar de sig på enbart talang? Och så försöker Jens kärleksbomba en shejk som avbryter en match från VM 1982.

Ladda ner MP3

Sporthuset #93 - "Fyra bananer, tack"

I domarrummet efter en allsvensk match med många heta situationer, äter domarna bananer inför deras möte med press och media. Regeringen vill införa 100 timmar mer idrott i skolan för att få dagens ungdomar att röra på sig mer, men är det verkligen så enkelt? Och så visar det sig att Noa har en koppling till den person han kärleksbombar, fast bara nästan.  

Ladda ner MP3

Sporthuset #92 - "Eine gåva"

Sporthuset får en present av en lyssnare och Lasse pratar tyska. Ishockey-VM spelas i Frankrike och Tyskland, men hur sköter funktionärerna sig? Basketlaget Harlem Globetrotters åkte mest runt och spexade, eller hur ser historien ut egentligen?  

Ladda ner MP3

Sporthuset #91 - "Vi är tjejer vi är bäst"

Pia Sundhages karriär har inte bara handlat om fotboll utan även om sång och andra framträdanden. Vad händer egentligen med alla rekord inom friidrotten, kommer de verkligen att försvinna? Och så berättar Noa om ett vad med en av tränarna i Allsvenskan. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #90 - "Gurgel"

Varför anses det som underhållande när det bråkas i spelargången inför uppvärmningen i en match i SHL? Är Zlatans karriär över efter knäskadan? Skulle UEFA och FIFA kunna byta ut en domare mitt under en match? Och så provar Jens att kärleksbomba på ett nytt sätt. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #89 - "Ta in Lassgård"

Är Rolf Lassgård en av anledningarna till att Brynäs spelar SM-final i ishockey? När kommer det att införas videogranskning i fotbollens finrum för att få bort felaktiga domslut? Kommer nya stjärnskottet i stavhopp, "Mondo" att bli lika framgångsrik som Carolina Klüft? Och så kärleksbombas "The Great One".

Ladda ner MP3

Sporthuset #88 - "Han känner Putin och Trump!"

Vem ska Ovechkin komma överens med för att spelarna i NHL ska få spela OS i Sydkorea 2018? Allvar i Sporthuset efter attacken i Stockholm 7 april, hur ska man tänka sportsligt när något sådant inträffar? Och så kärleksbombningen som nästan övergår till ett minnesprogram.

Ladda ner MP3

Sporthuset #87 - "Zlatansyndromet"

Hur kommer det sig att en stjärnspelare hämmar sitt lag istället för att lyfta det? Lasse har skaffat en ny plattform i sociala medier. Jens förklarar sina arbetsuppgifter i Malmö FF noggrannare. Och så kärleksbombas gamla Söderstadion.

Ladda ner MP3

Sporthuset #86 - "Dubbelt tempo"

Thomas tipsar om hur man kan optimera sitt podcastlyssnande. Tommy förtydligar kring sin framtid och nya uppdragsgivare. Lasse funderar om det är acceptabelt att en spelare öppet hejar på sin moderförening som vid vinst spelar i samma division nästa säsong. Och så kärleksbombas en hårdskjutande brasse.

Ladda ner MP3

Sporthuset #85 - "Ingen är tyst"

Vad är det som gör Aztekastadion så speciell? En före detta förbundskapten berättar. Lasse berättar om sin andra vecka på Twitter. Borde spelbolagen regleras mer för att undvika missbruk och fusk? Och så har Lasse ett förslag på hur fusket ska stoppas inom fotbollen.

Ladda ner MP3

Sporthuset #84 - "I have a dream"

Fördjupning i Black Power-hälsningen från OS 1968. Lasse berättar om första veckan som medlem på Twitter. Får man uttrycka sig hur som helst i en intervju efter en match? Lena har fått en utmärkelse igen. Vägen till toppen ser olika ut beroende på vilken bakgrund man har, varför måste det vara så? 

Ladda ner MP3

Sporthuset #83 - "Lasse är medlem i Twitter!"

Efter 83 avsnitt avslöjar Lasse att han är medlem i Twitter! Tommy tycker att för många lag går till slutspel i SHL. Hur många lappar drar egentligen Lasse till nästa veckas kärleksbombning? Och apropå kärleksbombning, Thomas Johansson hyllar Nicklas "Lidas" Lidströms avgörande mål i OS-finalen 2006, samt lite till.

Ladda ner MP3

Sporthuset #82 - "Zlatans extranummer"

Nya titlar och fortsatt i rekordform, ska Zlatan göra comeback i landslaget trots att han slutat? Bästa arenorna i SHL och Allsvenskan har korats, men var finns det bästa pressfikat? Jens utvecklar uttrycket "man är aldrig bättre än sin senaste match". Och så kärleksbombas Ludmila Engquist.

Ladda ner MP3

Sporthuset #81 - "Kålleseum"

Återigen dags för livepodd med publik. Allsvenska starten närmar sig och Sporthuset listar de bästa och mest spännande nyförvärven. Vilket SHL-lag har den bästa arenaupplevelsen? Och så får kärleksbombningen ett annat upplägg. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #80 - "Herregud vilken serie!"

Jens berättar om uppladdningen inför den nya fotbollssäsongen. Sporthuset gästas av Camilla Nordlund som bland annat berättar om sitt möte med Mikael Backlund. Debatten om att bra idrottare måste få möjligheten att bli bättre fortsätter. Och så kärleksbombas Camp Nou, eller var det Nou Camp?

Ladda ner MP3

Sporthuset #79 - "Peter den store"

En av de bästa svenska ishockeyspelaren genom tiderna kärleksbombas. Thomas Bodström tycker till om advokatens agerade när Tommy blev förhörd i målet Stefan Holm. Är det rätt att sparka sin tränare i slutet av säsongen för att få ett bättre resultat? Och varför är inte Super Bowl större i Sverige? 

Ladda ner MP3

Sporthuset #78 - "Advokatattacken"

Tommy har vittnat i en rättegång, Lasse återfår sitt saknade bagage och Noa får beskedet att hans kollega inte kan betala sin taxi till flygplatsen i London. John McEnroe kärleksbombas och mycket annat händer!

Ladda ner MP3

Sporthuset #77 - "Inside SHL"

Livet är inte rättvist. Hur går det egentligen till när klubbarna i SHL värvar spelare? Varför får vi bara klyschor av de spelare och ledare som intervjuas istället för önskade analyser? Och så är gurkburk och snudd på bragd inkluderat i kärleksbombningen.

Ladda ner MP3

Sporthuset #76 - "Tolva i Sverige?"

Röstningsreglerna för vem som vinner Jerringpriset är solklara, behöver man göra om de ändå? Varför är det svårare för svenska klubbar att lyckas sportsligt när man har mycket pengar? Och så kärlekbombas Bob Beamons 8.90 hopp ifrån OS i Mexiko. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #75 - "Fult att vinna"

Kan man snabbträna att åka skridskor? Varför misslyckas Småkronorna när det gäller som mest? En av Sveriges främsta idrottare genom tiderna, Ingemar Johansson kärlekbombas. Och varför stämmer Sporthuset upp till allsång helt plötsligt? 

Ladda ner MP3

Sporthuset #74 - "Liggtid"

Lasse och Jens har tillfälligt bytt plats i Sporthuset. För vem spelas Junior-VM i ishockey, NHL eller föräldrarna? Hur mår egentligen Charlotte Kalla? Och så kärlekbombas lyssnarnas val, Liverpools vändning i finalen i Champions Leauge 2005. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #73 - "Gott slut"

Vi blickar bakåt på sporthusetsäsongen och framåt mot ett nytt idrottsår. Bland annat återupplever vi fotbolls-EM och Usain Bolts prestation i OS i Brasilien. Och påminner om när Lasse lackar och kärleksbombningar, med mera. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #72 - "Jag hör vad du säger"

Inte heller denna vecka är det som vanligt i Sporthuset. Lasse har tappat bort sin bil och Tommy hittar inte sin dator. Thomas Johansson vill att målvakterna i SHL ska bli tacklingsbara utanför målgården. Och så hyllar Tommy en megasjärna som beskrivs som en get.

Ladda ner MP3

Sporthuset #71 - "Hästlasagne"

Inget är som vanligt i Sporthuset med bara två medlemmar. Fotbollssnack om bland annat gurglet i AIK, fler lag i fotbolls-VM i framtiden och spelskandal bland svenska lag & spelare. Lasse imponeras av gränspolisens välkomnande av resenärer på Arlanda, och så kärleksbombas bragden i Berlin.

Ladda ner MP3

Sporthuset #70 - "Fixa Gretzky!"

Dags för originaluppsättningen av Sporthuset igen. Jens förklarar vikten av de osynliga hjältarna inom idrotten. Lasse lackar i vanlig ordning och Tommy berättar om sitt möte (eller icke möte?) med Gretzky.

Ladda ner MP3

Sporthuset #69 - "Ge Leksand bragdguldet"

Vem ska egentligen ha bragdguldet 2016? Är det bra för damlandslaget i fotboll att den nya förbundskaptenen kommer från Allsvenskan? Lasse menar att det är viktigt med idéella krafter inom idrotten, men hur rekryterar man nya? Och så kärleksbombar Tommy en fotbollsarena som även fungerar som operahus emellanåt.  

Ladda ner MP3

Sporthuset #68 - "Zidanes skalle i tre delar"

Efter elva guldbollar hedras Zlatan med en staty utanför Friends Arena. Fortsatt diskussion om hur man ska få damhockeyn att lyfta, vem tar första steget? Vilken arena i SHL ska en turist besöka för den bästa upplevelsen? Och så kärleksbombas (?) Zinedine Zidanes skalle i VM-finalen 2006.

Ladda ner MP3

Sporthuset #67 - "To honor America"

Ska man behöva stå ut med näthat, hur långt ska det behöva gå innan någon säger till? Superbowl hyllas och visst går det att lyckas med Svensk Damhockey både publik och arrangemang mässigt.

Ladda ner MP3

Sporthuset #66 - "Lasse lackar"

Väderprognoser från SMHI som inte stämmer och misslyckade opinionsundersökningar gör att Lasse lackar. Tommy menar att Smålands Berlusconi har slagit till igen i Jönköping och Jens hyllar svensk basket med en mustasch. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #65 - "Korkat"

Vem är bäst av Messi och Ronaldo? Grälet på presskonferensen mellan Skellefteås Bert Robertsson och Frölundas Roger Rönnberg liknar förra incidenten, men hur? Och Tommy menar att Eskilstuna får ett lag i Allsvenskan för att klubben byter stad.

Ladda ner MP3

Sporthuset #64 - "Still on the bus"

Lasse fyller år och det firas med tårta och idolträff. Thomas Johansson från Djurgården Hockey är ny panelmedlem och han försöker förklara bra siffror trots dåligt resultat. Tommy tror att det nya tv-avtalet för SHL gör att glappet mellan SHL och Hockeyallsvenskan ökar. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #63 - "Inside Allsvenskan"

Jens är med i Sporthuset igen och tar oss in i arbetet i en allsvensk klubb, Tommy hyllar Slottsskogsvallen med hjälp av gamla minnen och Lasse blir lite skrämd av det stora mediedrevet kring Therese Johaug. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #62 - "Zlatans överman"

Fortsatt utveckling i Sporthuset. Nästa panelmedlem är Noa Bachner som nästan bara pratar om fotboll, Guldbollen och David Beckham. Dessutom vill Tommy hjälpa politikerna med retoriken och Lasse härmar speakerröster. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #61 - "Finjustering"

Sporthuset finjusteras. Lasse och Tommy numera med en gästpanel. Först ut är Lena Sundqvist, hockeykommentator på C More. Om orättvisan mot Leksand, kärleken till New York Yankees och SM i fickparkering

Ladda ner MP3

Sporthuset #60 - "Tröja nummer 1"

Sista Sporthuset innan nytt upplägg och förändringar. Jens förklarar sitt utbrott under Skånederbyt senast, Tommy undrar om svenska landslag ska satsa på resultat eller vackert spel och Lasse hyllar landslagsmålvakten Stefan Liv med bland annat hans känslosamma tröjhissning i Kinnarps Arena.

Ladda ner MP3

Sporthuset #59 - "Arnes klassiker"

Vad gör Jens för att öka intresset bland sina spelare i Malmö till matchgenomgångarna? Lasse saknar att längta efter de stora evenemangen inom sporten, idag när nästan allt finns tillgängligt. Tommy tar hjälp av Arne och Ankan i kärleksbombningen av Wien 1987. Och vad ska kärleksbombas i nästa avsnitt?

Ladda ner MP3

Sporthuset #58 - "Åka skridskor"

Alla är på plats i Sporthuset igen, så även hundarna Torres och Smilla. Hockeysäsongen står för dörren där SHL's insatser inför säsongen diskuteras. Anders ”Taco” Svensson kärleksbombas och så går snacket om världens mest exklusiva räka vidare

Ladda ner MP3

Sporthuset #57 - "Världens mest exklusiva räka"

Varför gillar inte svenskarna att se friidrott ute på arenorna? Kommer "World Cup of Hockey" bli fiasko eller succé? Och vems tur är det egentligen att kärleksbomba Magdalena Forsberg?

Ladda ner MP3

Sporthuset #56 - "Kategori C supportern"

Tommy brinner fortsatt för de typiska politikersvaren och testar på Jens. Lasse tycker att fotbollförbundets disciplinnämnd borde tillämpa mer "sans, balans och sunt förnuft" i sina beslut. Och så kärleksbombas världens bästa Annika.

Ladda ner MP3

Sporthuset #55 - "Vilken prick!"

Allt är nästan som vanligt i Sporthuset, förutom ett hundbesök och att Jens befinner sig i Malmö. Hur var egentligen OS i Rio? Ska Sverige satsa mer på små idrotter för att enklare ta medalj? Gör bokläsning idrottare smartare? Och vad ligger bakom utrycket vilken prick?

Ladda ner MP3

Sporthuset #54 - "Tummen upp"

Brasilianarna gör mestadels tummen upp i Rio trots att man kanske inte alltid håller det man lovar. Får man heja hur som helst i idrotten, även med burop? Varför pratas det om flopp flera gånger i Sporthuset? Och så går diskussionen om bragdguldet vidare efter fina svenska insatser i OS.

Ladda ner MP3

Sporthuset #53 - "Passa på å njut"

Första avsnittet i det nya året i Sporthuset! Varför måste Tommy trappträna i Rio under OS? Njuter de största idrottarna något i stundens allvar? Hur inför man ett danskt poängsystem för varningar i svensk fotboll? Lasse kärleksbombar Brynäs SM-guld 2012, men är inte lika nöjd med arbetet kring Södertäljebron. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #52 - "OS-duschen"

Sporthuset firar ett år med en geografigenomgång. Jens berättar om sina första dagar på nya jobbet i Malmö FF. OS i Rio börjar äntligen, men hur mår egentligen Brasilien inför spelen? Och vem gick in på San Siro, med pappa hand i hand in till match?

Ladda ner MP3

Sporthuset #51 - "En gång - ingen gång"

Jens berättar om sin nya framtid och hur blir det med hans medverkan i Sporthuset framöver? Lasse kärleksbombar Bosse Hansson och varför tjatar Tommy om Piña Colada hela tiden? 

Ladda ner MP3

Sporthuset #50 - "Congratulations"

Äntligen har vi fått en svensk vinnare i The Open, dessutom i överlägsen stil. Jens och Lasse berättar om Aida, Tommy kärleksbombar anrika Wembley. Vem granskar de som granskar? Och vad är det som firas i Sporthuset egentligen?

Ladda ner MP3

Sporthuset #49 - "Simningens Zlatan"

Europamästerskapen är slut och Jens & Lasse listar sina bästa minnen från Frankrike. Tommy gläds åt svenska medaljer från Amsterdam. Kommer simningens Zlatan sluta cirkeln med en medalj i sommarens OS?

Ladda ner MP3

Sporthuset #48 - "Sveriges modigaste idrottare"

Är sociala medier en tävling för att visa vem som har det bäst? Tommy lär sig skillnaden på Holland och Nederländerna. Regeländringar för fotbollen diskuteras där "tre hörnor straff" är ett av alternativen och så invigs nya ämnen att kärleksbomba, dock ur samma gamla låda. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #47 - "Lasses sak är vår"

Hur långt kan Island gå i fotbolls-EM? Varför sjunger supportrar från olika länder en ramsa om en spelare som inte spelat en enda minut i EM? Kommer Susanna Kallurs kropp hålla i stundande EM och OS? Det är också kaos bland lapparna kring kärleksbombningen. 

Ladda ner MP3

Sporthuset #46 - "Au revoir Zlatan"

Sporthuset på plats i Nice direkt efter att Sverige blivit utslaget ur EM. Hej då och tack för allt Zlatan! Lasse berättar om en märklig fransk duschupplevelse och lovar att utveckla kärleksbombningen!

Ladda ner MP3

Sporthuset #45 - ”Titta, kom och titta”

John Blunds sömniga landslag! Har Sverige någon chans till avancemang i Fotbolls-EM när förväntningsspöket är borta? Flygstrejken påverkar inte de svenska fansen. Jens kärleksbombar mångkamp och får hjälp av experten Miro Zalar, som även förklarar begreppet blixtmångkamp.

Ladda ner MP3

Sporthuset #44 - ”Run. Hide. Fight.”

Fotbolls-EM stundar och säkerheten diskuteras. Lasse menar att svenska fans är som bäst utomlands. Jens prioriterar tung elektronik i sin enda väska till Frankrike. Maratondebutanten Camilla Nordlund berättar om knepen för bästa resultat och med hjälp av pärmar visar Tommy sin kärlek till pingis.

Ladda ner MP3

Sporthuset #43 - ”Måste någon dö?”

Varför kastar vi saker på varandra när vi går på fotboll? Kommer EM att urvattnas när ”alla” får vara med? Och vad gör Zlatan Ibrahimovic i Sporthuset-studion?

Ladda ner MP3

Sporthuset #42 - ”All time low”

Niklas Wikegård gästar Sporthuset och är orolig för svensk hockeys framtid. Även om att Vladimir Putin gör som han vill, att Janne Andersson borde få göra som han vill och tabbekvoter.

Ladda ner MP3

Sporthuset #41 - ”Rekord i kvartssamtal”

Det är dags för utvecklingssamtal i Sporthuset. Jens förbereder och laddar för EM tillsammans med Lasse. Tommy kärleksbombar ännu en motorsport och självklart diskuteras det kring Zlatans framtid.

Ladda ner MP3

Sporthuset #40 - ”Alm kör sitt race nu”

Om att AIK:s tränare Andreas Alm har förändrats till det bättre, att hockey-VM är en succé på alla fronter förutom spelmässigt och att det ibland är bra att ha lite pengar.

Ladda ner MP3

Sporthuset #39 - "Riv upp skiten"

Dags att ta tillbaka beslutet om att fotbolls-VM ska spelas i Qatar. Tommy ifrågasätter SOK:s uttagningsmetoder.  Och så ger en motorexpert alla svar vi behöver!

Ladda ner MP3

Sporthuset #38 - "Förlåt mig Jönköpings Södra"

Jens ber om ursäkt till nykomlingen, Lasse tror att det är en konstig känsla i Skellefteå just nu och Tommy hittar på en hästtävling.

Ladda ner MP3

Sporthuset #37 - "Ekonomisk dopning, själlöst och fel"

Svenskt KHL-lag kan dubbla spelarlönerna, rekordjämn allsvenska och en hel del trams.

Ladda ner MP3

Sporthuset #36 - "Aldrig hata, bara älska"

Zlatans affärssinne, idrottens "bortaspöke" och ett högljutt "SKANDAL". Och så om Glenn Hyséns egentliga favoritlag i England.

Ladda ner MP3

Sporthuset #35 - "Det är morsornas år i år"

Jens, Lasse och Tommy pratar Leksand, hockeykultur och en eventuell stämning av Trafikverket. Men på något sätt handlar allt ändå om Östersunds allsvenska debut.

Ladda ner MP3

Sporthuset #34 - "Jensa Fjellström går på vatten!"

Lasse älskar vattenskidor, men får hicka av fotbollslandslagets försvarsspel. Jens tar ut sin EM-startelva och Tommy medietränar SHL-tränare.

Ladda ner MP3

Sporthuset #33 - "Åh nej, Janne Ferm har med sig chips!"

Vi följer upp J-Södra-härvan, Jens går på djupet med konstsim och vår lyssnare Freddy hyllar de mest utskällda idrottsutövarna.

Ladda ner MP3

Sporthuset #32 - "Smålands Berlusconi"

Småland har fått sin egen Berlusconi, Jens kidnappar Tommys kärleksbombning och Lasse ger det mest ospecificerade musiktips ni någonsin hört.

Ladda ner MP3

Sporthuset #31 - "Grattis Osten och Luleå"

Lasse gratulerar Luleås sportchef till den stora spelarbudgeten, Tommy dissekerar Sjarapovas dopningsbrott och Jens vill se tillfälligt konstgräs på Gamla Ullevi.

Ladda ner MP3

Sporthuset #30 - "Det kränkta riket"

Om Abeba Aregawis dopningsprov, Frankfurts fruktansvärda flygplats och möjligheten att utdela elstötar på gym.

Ladda ner MP3

Sporthuset #29 - "Tidernas mest prestigefyllda bordshockeymatch"

Inget är som vanligt. Och ändå är allt precis likadant. Lennart Johansson får upprättelse, kärleksbombningarna är trefaldiga och en legendar tar hem ”den mest prestigefyllda bordshockeyturneringen genom tiderna”.

Ladda ner MP3

Sporthuset #28 - "Skattebetalare Granqvist"

"Lasse är en arg skattebetalare och uppmanar regeringen att agera. Kan Svansjön rädda Östersund i Allsvenskan? En vecka kvar till världens dyraste bordshockeymatch."

Ladda ner MP3

Sporthuset #27 - "Telefonsupportern"

Vem ska tända OS-elden i Stockholm? Varför ska du börja supporta Rögle? Och vem går in med tio miljoner i ett svenskt damfotbollslag?

Ladda ner MP3

Sporthuset #26 - "Konsten att kasta kaffe"

Varför skickar Sverige en kille från Australien till kaffe-VM i Dublin? Vad blir Erik Hamréns eftermäle? Och hur lägger Tommy upp taktiken inför en promenad med sex hundar?

Ladda ner MP3

Sporthuset #25 - "Längdskidåkning större än Zlatan - Välkommen till Sverige"

Anledningen till att Zlatan inte prisades på Idrottsgalan? Tommy vet. Men varför gråter Jens? Och varför skäller Lasse ut alla twittrare?

Ladda ner MP3

Sporthuset #24 - "Golf är underbart"

Kärleken flödar över golfsporten. Tommy imponeras av den svåra tekniken, Jens av de psykiska påfrestningarna och Lasse av den goda maten på golfklubbarna.

Ladda ner MP3

Sporthuset #23 - "Blåtomtarna mot rödtomtarna"

Varför blir 2016 Forsbergs, Jacks och Sagnias år? Vad kan bandyn lära resten av världen? Och är CHL ett omöjligt projekt?

Ladda ner MP3

Sporthuset #22 - "Radetzkymarschen"

Tommy minns tillbaka på sin första årskrönika, Jens har hårdbevakat ungdoms-SM i curling och Lasse kommer direkt från ett hemligt möte om bordshockey på 10000 meters höjd.

Ladda ner MP3

Sporthuset #21 - "Gott nytt år"

Vi blickar bakåt på sporthusetsäsongen och framåt mot ett idrottsår med både OS och fotbolls-EM. Bland annat återupplever vi vårt komplicerade förhållande till herrlandslagets höst. Och påminner om svårigheterna med kärleksbombning.

Ladda ner MP3

Sporthuset #20 - "Mycket sumo för pengarna"

Ett snötäckt Sporthuset firar jul genom att blicka tillbaka på sportåret 2015, sammanfatta Musikhjälpen-succén och djupdyka i sumobrottning.

Ladda ner MP3

Sporthuset #19 - ”Helgen är förstörd”

Jens vill att Sverige ska inspireras av Belgien, Tommy tycker att ungdomshockeyn ska slopa tabellerna och Lasse levererar lösningen på Fifas problem.

Ladda ner MP3

Sporthuset #18 - ”Säger nån emot så får ni spö”

Om att göra snygga avslut, Basketsveriges lysande framtid och Olof Lundhs integritet. Dessutom skrivs poddhistoria. Men varför nynnar alla i studion på signaturen till Bamse?

Ladda ner MP3

Sporthuset #17 - "Attackerad av Gåsmamman"

Är bragdjuryn felkonstruerad? Vem är Gåsmamman? Och varför får inte Claes Elfsberg behålla jobbet?

Ladda ner MP3

Sporthuset #16 - ”Vem kan ro utan åror?”

Vem är störst av Björn Borg och Zlatan Ibrahimovic? Vad kan rädda Leksands IF och Karlskrona HK? Vem kan ro utan åror?

Ladda ner MP3

Sporthuset #15 - ”Med revansch som drivkraft”

Stort jubel i studion över EM-biljetten till sommaren 2016. Jens hyllar ”vi ska visa dem”-mentaliteten mot Danmark, Tommy berättar sagan om tresteg och Lasse vill att kulturministern ringer upp public service-företagen.

Ladda ner MP3

Sporthuset #14 - "Kiosken, Nacka och rena ryssar"

Jens minns sina matcher med Zlatan i MFF. Hur påverkar friidrottsskandalen Rio-OS? Och vad är skillnaden på Nacka och Lillstöveln?

Ladda ner MP3

Sporthuset #13 - "Guld, medaljer och fintande gubbar"

Vilken tatuering funderar Jens Fjellström på att göra? Varför vill Tommy Åström ge Johan Oremo ett pris? Och har någon någonsin älskat en sport så som Lasse Granqvist älskar handboll?

Ladda ner MP3

Sporthuset #12 - "Utmana aldrig fotbollsguden"

Vilka vinner allsvenskan? Var borde Blåvitt spela sin match? Vilka vinner "Allsvensk turist"? Och varför blev Tommy och Lasse osams under OS i Sydney?

Ladda ner MP3

Sporthuset #11 - "En halvtreds/halvtreds-match"

Vad är skillnaden mellan judo och ju-jutsu, filmning och förstärkning, artistisk och rytmisk gymnastik, dansk och svensk fotboll samt Scandic och andra hotellkedjor?

Ladda ner MP3

Sporthuset #10 - "Snart skiter Poseidon"

Om IFK Göteborgs inmarsch, partiledarna som borde gå i retorikkurs hos Niklas Wikegård och den stora lapp-protesten.

Ladda ner MP3

Sporthuset #9 - "Det hör hemma på cirkus"

Hamrén gör en Hareide, Lasse sätter sig in i voltige-hästarnas vardag och Beach Boys låttexter får sig en känga.

Ladda ner MP3

Sporthuset #8 - "Ett hån mot samtiden"

Tjusningen med derby, problemet med Friends Arena, kärleken till curling samt kopparstölder och prostitution på dåtidens Kungsholmen.

Ladda ner MP3

Sporthuset #7 - "Bengaler och pyjamasbrottning"

Sätt dit bengalkastarna som orsakade skandalen på Gamla Ullevi. Dessutom: anledningar att besöka Borås Arena, tankar om dopning inom elitfotbollen, Lasses misslyckade försök att älska judo och Jens recension av Fantomen på operan.

Ladda ner MP3

Sporthuset #6 - "Blekinges svar på Falkenberg"

Är Karlskrona HK hockeyns Falkenbergs FF? Jens tror det. Kan KHK överraska? Tommy tror det. Älskar Lasse judo? Nej, inte ännu. Dessutom spelar en vek Sudden en viktig roll.

Ladda ner MP3

Sporthuset #5 - "Vår nästa förbundskapten"

 

Vem ska ta över efter Erik Hamrén? Hur stort är fiaskot om Sverige inte går till EM? Hur smakar ÖIS och varför är rugby världens bästa sport?

Ladda ner MP3

Sporthuset #4 - "Regalskeppet Vasa"

Jens har fått en svärson, Tommy är stupfull och Lasse älskar segling eftersom Regalskeppet Vasa sjönk på sin jungfrufärd. Typ.

Ladda ner MP3

Sporthuset #3 - "Tommy the Tiger - direkt från Kina"

 

Tommy är i Kina, instängd bakom brandväggar med falska sedlar på fickan. Jens har inget pass men många tankar om baskisk mat och hockeyn i Västerbotten.

Ladda ner MP3

Sporthuset #2 - "Mads Mikkelsen - stabbig target player?"

Lasse har fått en hashtag, Tommy leker Nostradamus och Jens har en ny kärlek, som är adlad och heter som det han sitter på. Och Mads Mikkelsen envisas med att dyka upp.

Ladda ner MP3

Sporthuset #1 – ”Start spreading the news”

Inflyttningsfest i Sporthuset. Är Hasse Backe vår nästa statsminister? Vart bör Zlatan Ibrahimovic flytta? Bör prispallar byggas om? Varför är Tommy trött på medaljer och varför är längdskidåkning världens bästa sport?

Ladda ner MP3